Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 30. tammikuuta 2018

Special Olympics lasketteluleirillä Himoksella




Viimein viime viikolla laskettelukausi pääsi alkamaan. Torstaina oli Napakettujen ensimmäinen
laskettelukerta, kun lunta oli tullut viimein tarpeeksi ja rinteet oli saatu kuntoon. Laskettelijoita oli mukana kymenkunta.

Torstaina oli hyvä saada hiukan tuntumaan rinteisiin, kun viikonloppuna oli Himoksella Special Olympics talvilajien leiriviikonloppu. Perjantai-iltana mentiin heti rinteeseen tekemään ensimmäiset treenit. Rinteet olivat hyvässä laskettelukunnossa joten oli hyvä lasketella puolitoista tuntia ennen kuin hissit menivät kiinni. Unta ei tarvinnut juurikaan houkutella reilun kolmen tunnin matkustamisen ja iltalaskettelun jälkeen.

Aamulla oli aikainen herätys, jotta ehti rauhassa syödä aamupalaa ja heti hissien avauduttua mäkeen. Leirillä oli toistakymmentä alppinistia ja kaksi lumilautailijaa. Samalla leirillä oli mukana myös joukkohiihtäjiä sekä lumikenkäilijöitä. Leirillä oli hauskaa tavata aiemmilta kisa-ja leirimatkoilta tuttuja urheilijoita sekä valmentajia. Ja hienoa, että myös uusia harrastajia oli tullut mukaan.

Lauantaina tehtiin kaksi laskettelusessiota, joten rinteissä vietettiin useita tunteja. Iltapäivää kohden
rinteiden kunto hiukan heikkeni sään ollessa melko kostea ja lämmin. Seuraavana aamuna oltiin taas
aikaisin liikkeellä. Yöllä ja aamusta oli hiukan pakkasta ja rinteet hyvässä kunnossa. Sunnuntaina oli
vuorossa ratalaskua jolloin sai hyvää tuntumaa pujotteluun. Valmistautuminen Norjassa, Furutangenissa, pidettäviin avoimmin Pohjoismaiden Special Olympics –kisoihin pääsi viime viikolla hyvään vauhtiin.

Vaikka viikonloppu oli reissaamista ja laskettelua niin sunnuntaina lyhyen kotona käynnin, pienen välipalan ja nopean varusteiden vaihdon jälkeen, oli nopea siirtyminen voimisteluharjoituksiin. Väsymyksestä ei ollut tietoakaan, pikemminkin paljon intoa ja ehdottomasti oli päästävä voimistelutreeneihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti